juni 2010

Lykkeuke

Etter den forrige uken min må folk virkelig sendt mange godvibber i min retning, for denne uken er topp. Om bare harddisken min vekkes til live igjen også så er alt som normalt igjen. Ja, bare med ny blender, nytt hjem, ny starter på bilen, nye venner og alt annet som er fint. Singellivet behandler meg fantastisk om dagen også, og når jeg trenger noe fast å forholde meg til så ringer jeg min gode gamle ekskjæreste. Godt brukt, men godt opplært. St. Hans feiringen foregikk litt på Ringshaugstranden, mye hos folka til Håkon (min kommende svigerbror. Åjadda, her skal det tvangsgiftes.) , viderefulgt av en vinkveld på slottsfjellet (må gjøre oss kjente med vinbrillene før festivalen . . ) , før det ble bading fra Tønsbergs beste brygge. Jeg skal også jobbe som frivillig for festivalen, så 1300 kr spart. Og 300 ekstra for kastellnatt. Nei du og du så fint det er. Ikke bare dèt, men jeg skal jobbe med Hilde! Som i kule snille bade-midt-på-natta-Hilde. I morgen er det jentetur til Risør, og flytting når jeg kommer hjem. OM jeg kommer hjem, de andre jentene er uforutsigbare. Ah, jeg elsker.
Lykkebue.
De er fortsatt veldig gode på slike kjærestebilder.

SÅÅÅ glad er jeg denne uken.Ellen og HildeJeg har sett på skoene mine, som vanlig, og det funker. Alt blir bra.
Marie og Hilde


Se hva vi fant. En tatovør og noen andre mennesker.


Jeg vil gjerne rette en takk mot Ellen-Marie, som fikk meg matet og lykkelig gjennom gårsdagens bytur. Takk.

Grine-krise

Åkei. Prepare and behold, dette var uka mi, ulykkesuke nummer 3 i løpet av de siste 3 årene.


 • Blenderen min som jeg bruker HELE tiden knakk.
 • Jeg forstua storetåa på den fantastiske 4 kilos manualen jeg har på stuegulvet fordi jeg er for lat til å finne en plass til den.
 • Laptopen min fant plutselig ikke harddisken sin, så alle bilder, musikk og alt er long gone og kommer aldri tilbake.
 • Bilen min sluttet å starte. Eller. . .når jeg og Julia skulle rekke butikken i begynnelsen av uka startet den etter 30 min. Når vi skulle hjem så ga vi opp etter 50 min og ble tauet i gang. True story.
 • Kameraet gikk tom for batteri AKKURAT da jeg skulle ta fint bilde.
 • Et stk bytur endte på sykehuset. Ikke meg som ble lagt inn, men som dere skjønner så smitter denne ulykka her.
 • Hver dag har vært feit dag.
 • Blakk.
 • Fortsatt ingen leilighet å bo i. Var på visning da, men de trakk mellom meg og noen andre. I ulykkesuka mi! Makan.


På en annen side så lovet pappa meg service på bilen i bursdagspresang i fjor, jeg har satt inn leilighetsannonse i Tønsbergs blad i dag (måtte vente til uka var over vettu), tåa var bare forstuet og ikke knekt, jeg har fåẗt laptop av JR (uten innhold, men jeg får i alle fall sløst bort livet mitt på facebook), og i dag fikk jeg låne blenderen til Ann-Charlotte. Mat ga hun meg også. Ja, og tro dere meg, jeg har sett på føttene mine til jeg ble BLÅ i håp om at alt skal ordne seg. I morgen er det best jeg er tynn igjen!
Så jada. Så neida. Så joda. Føkk.Ventemusikk

Jeg har en slik ulykkesuke igjen, denne gangen har det til og med smittet på andre, så jeg skriver om det i morgen når uken er over. I mens kan dere få høre på musikken med de fineste tekstene ♥ Det tok meg et par ganger, men så ble de bare kjempe fine. Enjoy.
Slow Club kommer på Slottsfjellsfestivalen, hurra!

True story!

Ah, jeg hadde en sånn en gang. En sånn perfekt en, som levde opp til alle fantasier. Ja, når han ikke snakket eller bevegde på seg selvfølgelig. Var kanskje egentlig den 'ikke-snakkinga' som var problemet også, når jeg tenker meg om. Hvor vanskelig det er for noen å komme opp med så enkel småprat som "Hvordan har du det?"  er for meg et evig mysterium. Folk som ikke er flinke til å vise slike interesser med oppførselen sin burde virkelig lære å bruke ordene sine.
(Pappa er et morsomt eksempel på hvordan man kan gjøre det. For et par uker siden sa han "Tiril, selv om jeg ikke sier det så ofte så vet du jo at jeg elsker deg hele tiden", også går han å fikser noe på bilen min. Et par ord og et stk handling. Et år til neste gang han sier det, men hva kan man egentlig be om. ) Jah . .   Mr. perfekt og jeg hadde selvfølgelig også forskjellig humor, forskjellig musikksmak og forferdelig timing. Faktisk ikke så perfekt i det hele tatt. Håper det ordner seg bedre for Nemi, men det ser ikke bra ut!


Over til noe annet. I kveld gikk tiden til å prate fra meg  og lage middag hos JR, og i morgen er det kosetur med søsteren hans Ellen-Marie, nevøen vår, den forrige eksen hans og deres felles hund. A big happy family med andre ord. JR skal selvfølgelig ikke være med, herlighet. . .hva skulle vi da pratet om? *winkwink*

Hurra for sommeren!


Free will. I am.

Noen av mine favorittsysler for tiden:

 • Lese bøker. Bøker som ikke er formelsamlingen min.
 • Danse midt i stua. Eller andre sin stue. Folk som ser rart på meg når jeg gjør det eller synes det er teit rog ikke ler av det fordi det er gøy har aldri prøvd selv, og har i værste fall null selvironi. Det er en alvorlig sykdom og jeg er redd det er lite håp for en kur.
 • Rocke med rockeringen min. Den har fine farger.
 • Le med fine kusiner og fettere, som noen ganger finner det fint å besøke Vestfold, fylket jeg for tiden sitter fast i.
 • Henge rundt med et stk bestevenn, som etter å ha blitt singel har tid til å gjøre ingenting med meg.
 • Rydde i skapet. Hadde jeg gjort det før i våres hadde jeg ikke vært blakk nå. Det er mye klær der. Burde begynne å bruke de. Litt kaldt å gå naken hele tiden.
 • Tells å IKKE klippe plenen som en syssel? Det gjør nemlig hagen ekstra fin og myk å ligge i.
 • Kose meg. Skikkelig. Som i sommerfugler i magen kose seg, av ingenting.
 • Lage smoothie og spise sjokolade, og bare det. Gjerne med en kopp te ved siden av, og gjerne Ellen sin hjemmelagde sjokolade.
 • Jogge. Langt langt og lenger enn langt. Gjerne i regnvær, er litt som å løpe igjennom vannsprederen, bare gratis. 
 • Se på bilder, som er printet på papir. Bilder som man fysisk kan ta på og ikke bare kan slette med et tastetrykk.
 • Glede meg til festivaler!
 • Dagdrømme om å rømme til Kreta. Det hadde vært fint. 
 • Høre på Leonard Cohen sin "I'm your man" og Gil-Scott Heron sin "I'll take care of you" og fundere over hvorfor ikke alle menn er like romantiske og at jeg megselv ikke kommer til å nøye meg med noe mindre.

"I'm your man" →
"I'll take care of you"→

Og dere da? Noen fine sommerplaner?

Den helgen med ostekaka

Oioioi! Det er mandag alt, og jeg har ingenting annet å gjøre enn å trene og lese 'Øya' av Victoria Hislop! Men vent nå litt, er ikke det alt jeg har lyst til å gjøre akkurat i dag da? Johoho, det er det. Kanskje ta en tur til mor, for jeg fikk vite på facebook i sta at de skal til Danmark. You gotta love the internet.  (Edit; et stk søster skal avgårde.  Hun som ikke egentlig sover borte skal helt til et annet land, noe jeg synes er finfint. Tøff er hun. ) Vil dere se et bilde av verdens beste stefar forresten? Han ringte meg i dag morres for å etterlyse Julia, men hun har sikkert sovnet i en grøft eller noe av det vanlige. Eller bare forsovet seg da. I en grøft. Nei, nå husker jeg ikke hvor jeg ville med dette her, blir så glemsk av den sola.


Bilde ja.
Vel. Jeg har brukt hele helgen min nesten i Stokke, siden mor har huset sitt der (jada, det er ditt også Tor. Mhm), og fordi fetterne mine kom fra nært og fjernt. Vi bodde i samme hus som dem, onkel og tante i mange mange år, så det kjennes mer ut som brødre. Heldig for meg som bare har søstre! Fetter Jon har hatt bursdag, så fetter Tord skulle lage ostekake til han. Veldig generøst tilbud, når man ikke vet hvordan man lager ostekake. Resultat av kjeksbunn nummer 1:De trodde den skulle stekes. Feil nummer en.  Så var det ostefyllet:Jeg tror det var rundt her, når innholdet ikke ville blande seg, at denne flotte samtalen kom opp:

Kjetil: "Det vi kan gjøre er å bare fortsette å piske!"

Tord: "Det har vi snakka om. Da blir det smør."

Kjetil (veldig entusiastisk): "Ja! Smør med gelè smak!"


Jeg trodde først det hadde med vinen å gjøre, siden Kjetil bare samler på altfor god vin, som kanskje hadde blitt drukket litt for fort, men det var gelèen som var problemet. Gelatinfri hurtiggelè ER ment for vegetarianere, men er IKKE ment for ostekakelaging. Dette var eksempel nummer 1, feil nummer 2.

 
Eksempel nummer to, feil nummer 3. Har også et bilde av kakelageren og kakemottakeren:
Alle var litt spente på om kaken ville holde seg på plass uten formen :. . . og det gjorde den, og alle var glade! Det skal sies at den smakte fantastisk ♥


Deltagere på denne fantastiske kvelden var :Kjetil, eldstefetter og vinkjenner. Greit å ha et fint forhold til vin når man først er psykolog. Lett å bli psykolog også når man kommer fra vår familie. Eller hvordan var det igjen . . .
Jon, bursdagsbarnet. Fulgt i vanlige Aubyspor og blitt vernepleier. Ja, noen må jo ta vare på oss. 
Og ikke minst, kokken Tord og fine Camilla!


Resten av kvelden ble feiret med venner, før en bytur og på søndag våknet jeg i Horten. Alt i alt en fantastisk helg, hurra!Damn you, beslutningsvegring

Herregud herregud herreguuuuuud, jeg må finne meg en mann før august, som kan ta meg med på Leonard Cohen konsert!  . . eller dame, same same but different. Jeg er jo litt sånn; "Vikk'e ha no'n mann!" for tiden, så det passer jo ikke så bra da, men det får så være. Her om dagen holdt jeg på å skrive en liste over alle fordelene med å ikke ha kjæreste, men så kom jeg på at siden jeg ikke har det så har jeg tid til å gjøre alt annet jeg vil, så jeg drakk øl i steden. Problemet akkurat nå er at jeg har tusen ting jeg vil gjøre og tusen steder jeg vil være, men siden jeg ikke klarer å bestemme meg så gjør jeg det jeg kan best, nemlig tar meg en øl i steden nå også. Når man drikker øl så må man høre på musikk, så da har jeg lagd finfin liste. Klikk klikk :)
Dagen i dag har ellers gått til å våkne opp på gulvet i kjellerstua til mor, siden jeg brukte kvelden i går med min fine onkel og tante, og et par kusiner og fettere. Gleder meg til flere sammenkomster utover sommerkveldene, for det var helt perfekt.  Var også en fin start på dagen når Frida og meg hoppet i sengen til søster nummer 3. Ikke at søster nummer  3 synes det var så artig, men vi må alle ofre noe for felleskapets beste. I dag har jeg fått nye klær og blirr påspandert lunsj av Hege, en av pappas gamle flammer som jeg fortsatt har god kontakt med, så alt i alt en nydelig dag. Gidder ikke nevne til 'tross for regnet engang', for jeg er så glad i gummistøvlene mine. Nei, nå må jeg lage mat også. Prøvde å spise kokosboller til middag i sta, men jeg orket bare 1 1/2. Klissete saker det der, men må prøves en gang i halvåret. Deilig å være voksen!Bare en vanlig dag med Julia.

Julia savnet kjæresten sin i går, så jeg prøvde å muntre henne opp:
Såpebobler prøvde jeg også.
Og sjokoladepudding.Og grimaser. . .
Nye sko. Til meg selv, men Julia likte dem hun også.

Ingenting hjalp, så da fikk jeg like gjerne kjæresten hennes til å komme på overraskelsesvisitt til oss.
DET
funka.  De er så flinke på sånne kjærestebilder som dere ser.
Men så fant Håkon seg en neger. Man kan si neger, right?
Neivel, men HAN SA DET SELV!

Så . .  Håkon var litt skeptisk.
. . . på en sånn "if you can't beat them, join them" kinda way.
Da ble negeren skeptisk.. . og Håkon ble redd.
Men så ble de venner igjen da.

 . . alle sammen . . .

Da var det bare èn ting å gjøre da, nemlig å kontrollere dem med blomsten min.Yeah, thats right.
Så kosa vi oss med pinnebrød pizza, cola og "Youth in revolt" filmen med Michael Cera, vår helt.
Ja, bortsett fra han her da, helten min som jeg tilbringte den dyrbare tiden min
sammen med i dag.  For det betalte han meg med middag og en klem. Kanksje to.Vi har tatt bilder slik at han kan legge ut casa'n på Finn.no, så løp og lei om noen
vil bo i den fineste leiligheten i Horten. Eivind drar nemlig til Kongsberg for å skolere
seg smartere, and who am I to argue. Litt visom har ingen vondt av. Hø hø.

Oi, og der var Sophie innom også! Fine. Nei vettu, nå er ting bra.

- From the novel Beastly

"I love you, I thought.
But I didn't say it. It was not that I feared she would laugh in my face. She was too kind for that. My fear was a greater one- that she wouldn't say it back."

 

 

 

 

 
 

JEG HAR JULIA PÅ BESØK!Sånn. Nå skal vi på jakt. Kanskje lage knekkebrød og helt sikkert kosemoseoverdose hverandre, som de gode søstrene vi er. Og som Julia så fint sa i sta, "you can't spell slaughter without laughter". Det er som å beskrive ekte søskenkjærleik det.

Å kjära nån

I helgen har jeg hatt det fantastisk med Ellen-Marie, jenta som alltid sier ting som gir meg hjertedans. Vi har drukket rødvin, vi har dansa og vi har vært en tur på middelalderfestivalen. Det var virkelig et sted jeg følte meg hjemme og jeg synes det er så pent når alle jenter går i kjole! Altså, hurra for bukser altså, men kjoler er så vakkert. Vi koste oss med live musikk og Stella Polaris oppvisning, og jeg gleder meg til å være med på hele festivalen neste år. Ellers så har jeg brukt tiden på å være dagsforelsket, noe jeg alltid synes er hyggelig. Lykkelig er det kanskje folk kaller det. På søndag vant jeg veddemålet med min elskede bestevenn, så da blir det middag på meg til uka også.  Det blir det ellers også altså, men det er alltid best med noe som man vinner! Vi feiret det med èn liters milkshaker, noe som jo kan kvalifiseres som middag. En veldig veldig god middag. Det var en fin avslutning på helgen, selv om søndag morgen ikke var så ille heller. Eller. . . søndagsettermiddag, for var vel det det var når JR kom for å lufte meg i solen, med en kopp sårt trengt te. Vi fikk skravlet fra oss, og det er alltid hyggelig å få en nøktern mening om ting, for noen ganger (les; alltid) har jeg jo litt beslutningsvegring. Jeg er også lykkelig for å være ferdig med mitt første år som høgskolestudent, og jeg må si at det har slått mine 5 år som helsearbeider tilsammen. Det er fortsatt litt tillitsvalgtarbeid igjen å gjøre, men det går seg jo til det også. 3 av foreleserene mine slutter til høsten, noe jeg ikke synes er noe moro, men vi får inn nytt ungt blod så jeg blir vel vant til den forandringen også.

Jeg har forresten endelig funnet en leilighet jeg vil bo i, så jeg søkte på den jeg. Å kjära kjära nån. Vel, jeg får vente i spenning. I mellomtiden skal jeg klatre, henge med hulken (les; Eivind) og morgendagen går til kvalitetstid med søsteren min Julia, som kom klokken 22.50 for å gjøre ferdig tyskprosjektet sitt. Litt kjedelig for henne at jeg selv hadde fransk på skolen, men hun klarer seg nok. I morgen er det solbading og vannmelon spising!


Og til de som skulle bry seg om det, så var det en fin oppmerksom fyr som leste bloggen min og fant ut at den minnet han om denne :

Jeg synes det er fint at noen jeg tok et par øl med over en hyggelig samtale om converse sko for nesten to måneder siden er så oppmerksom. Takk til Ørjan.There is life before death

Kan noen forklare for meg hvorfor folk unnskylder seg for bilder hvor de ser så fantastisk nydelige ut på, og hvor alle andre ser det, bortsett fra dem selv? Noe sier meg at det er mer jantelvoen enn dårlig selvtillit som spiller inn her. Litt sånn "ja, det er forventet at du skal si noe om det, men det skal ikke være bra, slik at de som ikke var så heldige å dette ned i regnbuebøtta når de var mindre skal få komplekser." Braf. Kommer vel ann på alderen. Jo yngre du er, jo mer spiller selvtillitten en rolle, og jo eldre du blir, jo mer har janteloven fått implementert seg seg i sunne, friske sinn. Helt til man tar til vettet selvfølgelig, og skjønner at man skal ta sin plass her i verden, at det er lov til å føle seg bra (like mye som man har lov til å føle seg uvel) , og man har lov til å ikke ta til seg andre menneskers kritikk.  Er jo dårlig gjort at den eneste som saboterer din ellers så fine dag, er deg selv? Men har du selv tenkt på hvor mye et menneske heller tar til seg en kritisk bemerkning enn et hyggelig kompliment? Hvordan man selv velger å kjøre hodet sitt på noe som ikke er hyggelig enn noe som er hyggelig? Anyways, tilbake til bilder. Jeg legger selvfølgelig ikke ut bilder av venner hvor jeg selv synes de ser stygge ut, at det er uflatterende eller upassende. På en annen side viser jeg gjerne frem bilder som er så korny at folk som skjønner hvor forferdelig ordet "korny" er, også ser humoren i det. Ikke 'drite ut 'morsomme, men 'haha, så artig uttrykk' morsomme. Jeg har sett mange bilder av meg selv i det siste som jeg ikke har syntes noe som helst om, mens de fine menneskene kan sitte å si "Åååååh, så fint!". Sånne venner liker jeg, og jeg har heldigvis en del av dem. Jeg har ei søster på 14 år  (som akkurat nå er inspirasjonen min til dette innlegget) og ei venninne på 26 år,  og de kan kommentere fine bilder av seg helt likt, og ikke på den positive måten.  De  kan få samme kompliment for et bilde som for andre ser fint ut, men er mye flinkere til å heller forsvare komplimentet enn å si et godt gammeldags "takk."  Det vil også si at det kanskje ikke har så mye med alder og livserfaring å gjøre, men på menneskene rundt. Positiv bekreftelse er noen alle trenger, og alle burde bli flinkere til å gi. Selv om det kan være vanskelig å få til, så kommer man mye lenger av å være stolt av for eksempel de skjeve tennene sine enn å unnskylde de hver gang man smiler. Jeg ser aldri slike ting før folk nevner det, men jeg kan ikke si at jeg ofrer det så mange tanker etterpå heller. Har dere forresten sett så fine smilerynker jeg har?You. You you you you. You.

Bra dag i går. Jogga til byen, møtte Julia. Møtte Håkon. Jogga tilbake, møtte Ann-Charlotte, Leste leste leste leste leste, spiste og sov.

Bra dag i dag. Sov, leste, leste, kjøpte kjole, og i nye forsøk på å utsette eksamenslesinga endte jeg opp med å jogge en tur, fra Eik til Horten. Det var jo bare 17 kilometer, og denna båddyn får man ikke av å slenge seg rundt i latskap. Eller jo, det er akkurat det den gjør, for skolen tok over alt som kunne engang minne om treningsrutiner. Denne uken har jeg fått litt fart i meg igjen, og det kan komme av at jeg ser lys i enden av tunellen. Eller. . . jeg ser sol, sommer og singelliv. Håper jeg får noe annet å gjøre også, for jeg vil nødig se meg jogge lenger enn til Horten, i ren kjedsomhet. Jeg kom i alle fall frem til verdens fineste Eivind, hvor jeg fikk kveldsmat og øl, og ikke minst nattaklem. Det liker vi.

(Verdens fineste Eivind)
Aiaiai! Om 2 dager er veddemålet med Eivind over, og jeg kommer til å vinne. Hurra! Det blir et stk gratis middag til meg, og vel fortjent er det også. Det har snart gått tre måneder, og jeg har klart å ikke få ny fisk på kroken, noe som jeg pleier innen relativt kort tid etter en lenger kjærestetid. Kalles vel rebound når jeg tenker meg om, noe som jeg ikke har trengt denne gangen her. Finfint! Pluss, når det står en bedre middag på spill, what to do liksom. Jeg er da student! Mwihihi. I morgen er det innedag, noe som jeg har sørget for uansett. Beste eksamenslesingstrikset jeg har er å gjøre kroppen så støl at man ikke får bevegd seg en centimeter. Da får du lest da!Tiril

I følge Urban Dictionary:


"Incredibly blonde girl, usually Norwegian, that has a passion for snowboarding, getting with manly bartenders, colorfull clothes and small shoes. She fancies a drink ever so often and a slight tumble with a sexy but complete retard/asshole of a man. Though she might seem like a slight hoe-ish kind of girl from the outside, mostly due to exterior influences, she can be very emotional, caring and loving to the few people that she enjoy's being with and even if she's more likely to punch you in the face if you give her a flower, instead of be consolidated by it, she can be a very likeable person and worth keeping.". . . og som vi alle vet, alt som står på internett er sant.
hits