juni 2009

Tor's hammer

Som jeg har lagt ut bilde av for ett par innlegg siden, så har jeg fått låne pappa sin Tor's-hammer. Han har hatt den så lenge jeg kan huske, og for ett år siden fant JR og meg en mann med en bod med slike smykker. Det er den islandske Tor's hammeren, og jeg synes det er den fineste som er! Jeg så på mange av smykkene til mannen, som jeg nå vet heter Thorbjørn Jensen. Det var armbånd og halskjeder, men etter å ha tenkt i ett år fant jeg plutselig ut at jeg ville ha fotlenke. Jeg googla meg ihjel, men fant nummeret hans til slutt. Skulle virkelig ønske at jeg ikke hadde telefonskrekk! Jeg hater å ta telefoner som jeg ikke vet hvem er fra (men har skjønt nå at de ringer av en grunn og at det går heeelt fint) og jeg liker ikke å ringe mennesker jeg ikke har møtt før. Jeg har vel blitt litt for glad i medier hvor jeg kan redigere det jeg vil si både før, under og etter jeg skal si det. Uansett, så fikk jeg beskrevet ca hvordan jeg trodde jeg ville ha den, og i dag kidnappet jeg Tor (min stefar) og mamma. Tor ante ikke hvor vi skulle, men han fikk stå for kjøringa. Sånn går det når man har en bil som virker akkurat som den skal. Flinke jeg hadde jo printet kartet fra gule sider inn i hukommelsen, for det var utrolig langt inn i landet. Eller. . .kodal da, for å være korrekt. Etter en halvtimes kjøring og en liten omvei kom vi frem til en fantastisk hyggelig mann, men steier vakrere enn gull! Jeg elsker duppeditt verksteder og jeg kan gå på oppdagelsesferd i timesvis! Vi pratet om løst og fast, og så kom tidspunktet når vi skulle tilpasse smykket. Jeg tror jeg aldri har vært så lykkelig. Plutselig sto jeg med ett smykke på benet som ingen andre i verden har likt!

Etter litt mer prat så kom vi inn på smykket som jeg hadde rundt halsen. Det var utrolig rart, for pappa har hatt det i mange mange år, og der står jeg å prater med en mann som sier  "det har jo jeg laget". Hahaha! Det syntes jeg var helt utrolig, for jeg har virkelig gjort en innsats for å finne samme mannen som en gang har laget ett smykke til pappa, og jeg visste ikke at det var slik. Det gjør mitt eget smykke litt mer spesielt synes jeg.

Siden min stefar har vært min stefar i 20 år i år, så fikk han en egen Tor's hammer for lang og tro tjeneste. Jeg har til tider synes han har vært den værste stefaren i verden, men så viste det seg at han har vært den beste. Når jeg tenker tilbake er det egentlig rart han ikke ga meg husarrest litt oftere. I falle fall denne gangen, hvor det viste seg at smia lå 3 minutter unda Kodal, ikke 30. . .dsc02549

Thorbjørn Jensen og Tordsc02550


Thorbjørn Jensen og rumpa til hunden hans.
dsc02552

Thorbjørn fra Kodal sølv og sten smie, Tor og mamma.dsc02554


Smykket jeg kjøpte til Tor (og brysthårene hans). Kan ikke hete Tor og ikke ha hammer mente nå jeg.dsc02555


Smykkene jeg kjøpte.

dsc02559
dsc02565


Jeg kommer ALDRI til å ta det av! Mamma bestilte også ett, så det må jo bety at jeg er flink til å noe. Thorbjørn har aldri laget ankelkjede før, og det var enda bedre enn det så ut i hodet mitt men samme idè. Å så glad!


Jeg må nesten få med at til tross for nytt smykke, å se stefaren min så glad, og endelig fått hentet krystallkulen jeg skal ha i vinduet, så var det å bli løftet opp i været av Lars den morsomste opplevelsen i dag. Det foregikk slik:

Tiril: Lars? Lars? Lars? Kan du løfte meg opp nå?

Lars: Åkei.

Og så tok han meg under armene og løftet meg opp LENGE! Haha, det har ingen gjort med meg siden jeg var liten, (og nå er jeg faktisk ganske så stor, minst 174 cm over bakken) men Lars er så høy og sterk at det gikk superfint. Jeg er sikker på at Lars kan brukes til mye, men det er uten tvil det gøyeste!


fine lars steier

Dette er Lars.


Nå skal jeg se på tingene mine, for så å gå å legge meg. Håper alle får en super uke!

PS: Stem på kua til Frank!  → Her!


Jeg har fått det som jeg vil.

Helt ærlig så har jeg fått det som jeg vil. På mandag skal jeg til Kodal sølv og sten smie for å få en fotlenke jeg har ønsket meg i over ett år, men JR rotet bort visittkortet hans. Etter mye googling fant vi han som lager de endelig, så bare det gjorde meg lykkelig. Har lager de mest fantastiske Tor's hammer smykker! De ser slik ut, jeg har nemlig fått låne far sin.
dsc02543Far fikk forresten A på eksamen i dag, så nå er han utdannet drama pedagog, en av de beste sådan. Gjett om jeg er stolt! Ett år til så er han førskolelærer, noe som lillesøster på 3 år synes er skikkelig stas, for pappa kommer hjem og har lært akkurat det samme som hun har gjort i barnehagen. Jeg gjorde det forresten ikke så aller værst jeg heller som du kan se:

dsc02523


5. I nynorsk. Beat that! Veldig nysgjerrig på hva jeg får på eksamen, men det får jeg vite neste uke.

I dag har jeg bestilt nye briller, vi har lekt med Lars, jeg har endelig funnet en bikinitopp som ikke skjærer av meg nakken OG jeg har kjøpt masse frukt. Har du hørt om flate fersken før? Ikke jeg . . .blir spennende å smake! I dag har dagen egentlig vært ganske så rar, for når jeg går i byen alene finner jeg aldri noe på første forsøk. Aldri. Men i dag hadde jeg med JR som Hater med stor H å gå i byen på grunn av menneskene. I alle fall fant jeg ting jeg har letet etter i flere uker i dag, på første forsøk. Utrolig! Vi parkerte også på en gratis parkeringsplass (gratis om man har gyldig parkeringstillatelse om man har stått lenger enn 30 minutter, og faktisk befinner seg inne i butikken som eier den). Når vi går tilbake til bilen etter 3 timer ligger det en hvit lapp på ruta, og vi banner i god tro om at vi har fått bot. Men når jeg tar den frem fra vindusviskeren så finner jeg :


dsc02538

Så nå lurer jeg på hvem som skrev det! Oh curse you curiosity! En annen ting jeg har fått som jeg vil forresten er at vi har ryddet 2/3 av huset. Jippi! Jeg har også funnet en krystallkule som jeg hadde helt lik engang, men som er borte. Den betydde så mye for meg, og den var helt nydelig å ha i vinduet og nå har jeg endelig funent noen som selger den! JA! -til regnbue i taket.

1859dscn5214


Har også fått meg rabarbra/jorbær -saft i dag. Og skal være sammen med alle 4 søstrene på onsdag. Og skal ut å feire ett eller annet med Cecilie i morgen. Og har fått meg liten kakeform, for de er så fine! Nå skal jeg snart bake kake her, så gleder meg!

Håper du stikker innom igjen snart ;)

♥ Tiril
Tiril fikk . . .

6'er på historieprøva si, og kan nå ta seg ferie. Dette medfører til at hun kommer sterkere tilbake med bilder av besøk hos Egil (som ikke vil være på internetten), bilder av den fine naturen (som gjør ho allergisk) og sladder om hennes siste utflukter.

Velkommen igjen.
hits