mars 2009

When I'm all in a spin

Soundtrack: [ Halou - Honeythief] 


n67056646828100121529437ed

Hei igjen

Her er forresten en video som tilhører dette innlegget her. Det man kan se her er Herulf og Andreas, litt Marie og meg i bakgrunnen. Herulf hadde en liten fest, hvor noen mistet en tann, og dette viser vaskearbeidet som fulgte.

Tidsfordriv

Nå sitter jeg med fluor i ørene og er helt sikker på at jeg har gått ned 5 kilo siden i går. Minst! Fluoren er forresten på grunn av tannrensing hos tannlegen i dag. Kjekke tannlegen. Herregud, selv om jeg får snø langt over leggen i dag er kroppen min fortsatt innstilt på vårmodus, uten tvil. Det er jo kjekke menn overalt! Heldigvis har jeg kjæreste, og heldigvis for han er jeg av den trofaste typen. Han forlater med til fordel for en kamerat i Lillehammer til mandag, så jeg har bedt Eivind på middag til uka sånn at han kan se om det er noen monstre under senga, for jeg er mørkeredd. På ekte! Det å bo i midten av helvete er faktisk ikke noe gøy, når hele huset knirker og det er kjempe langt til hver eneste lysbryter. Knirkinga KAN komme av gale katten som bor på loftet, og at det er så langt til lysbryterene KAN komme av at det er så mørkt når jeg først skal slå de på at jeg ikke finner veien. Og det KAN gjemme seg monstre under bordet, sofaen, skapet eller senga. Oi, det var mye svada! Nå er jeg hos mor for å gjøre ferdig oppgavene mine, noe som du kanskje ser at jeg utsetter. For enhver pris. Åååååh. Nei, må. gjøre. nå.


Haha, se hva jeg fant! Fine EDB maskinen til mamma.

mobilbilder 027mobilbilder 039
mobilbilder 037Bilder av mor, ca 30 kilo mindre enn i fjor ;)  Nå skal jeg prøve å gå litt, for jeg ble visst litt støl i dag. Tenke seg til. Så typisk, for hadde det ikke vært for stølheten og at det er en halv meter snø ute så hadde jeg garantert jogga ett par mil i dag. Det var i alle fall planen i går. Selvfølgelig.
You were looking for someone, you found me.

Soundtrack [Emilie Simon  - Icegirl]


icegirl 113e


Min verden i ord. Og bilde. Ikke så mye tale.


Kan en dag være for lang? Ja og nei. På lørdag fikk jeg tid til å være:

1. Storesøster.
2. Dra på cafè med Ida og Anna.
3. Møte læreren min som jeg VET burde vært hjemme å rettet oppgaven min
4. Sliti ut ett barn på 3 år på farmandstredet
5. Dra på fest med min første ektegifte stemor
6. Mobbe to gutter for å bo i Andebu
7. Huske at jeg bor i Andebu
8. Plukke opp Cecilie på oppadstigende rus
9. Møte Eivind sin nye kjæreste.
10. Møte selve Eivind 20 minutter etterpå.
11. Danse HARDT
12. Le av Cecilie
13. Bli hentet av min brukte kjæreste

På søndag fikk jeg tid til å være:

1. Fyllesyk
2. Vaske stort hus
3. Finne ei flaske vin i stort hus
4. Komme på at vin kanskje ikke er det jeg skal drikke den neste måneden
5. Dusje
6. Dra i familiebursdag
7. Kalle farmor for gal. (Men hun er det, på ekte! Jeg lover)
8. Dra til Marie og få biffmiddag
9. Få gulrotkake i hele ansiktet
10. Vaske kåken til Herulf med Andreas og Marie
11. Spise gulrotkake med de samme personene
12. Se på Ugly Betty
13. Være skikkelig mørkeredd og hjemme alene, for så å legge meg veldig veldig tørst.

 

Det morsomme er at ellers i uka ser jeg kanskje på ett par serier, går tur, løper innom en og annen familie, gjør skolearbeid, og trener minst 6 timer. Det er altså til forskjell veldig lite innholdsrikt! Hadde jeg bare gjort alle tingene litt hver dag hadde det vært noe annet. Da måtte jeg fortsatt sett en rosa elefant for å veie opp mot all spenningen i helga. Nettopp.

 

Visste du forresten at det er 12 år mellom pappa og kjæresten Elisabeth, mens det er 9 år mellom meg og ho? Det er mindre aldersforskjell mellom henne og meg enn det er mellom søstra mi på 10 og meg. Hun kunne fortsatt ikke vært mammaen min, eller søstra mi, så det er helt perfekt alder! Jeg har alltid sett rart på venninner som er sammen med menn over 40, men det skal sies at de har vært på alder med pappa, og det er bare rart. Om venninnene mine tar seg sammen og holder seg til menn minst 4 år yngre enn pappa så er det greit. Si 5 da, for å være på den sikre siden. Eneste som er er at Elisabeth fortsatt er fruktbar om 7 år, og det er pappa også om han ikke steriliserer seg IGJEN da. Å herreguuuud, tenk å få en søster eller bror som er født 30 år etter deg selv! Nei. Pappa, om du leser dette, husk prevensjon. Nå babler jeg. Ha en god natt bloggiser :DSå, ett par ord fra vår sponsor :

Nå er det natta!Nettopp

Give me the words . . .

Soundtrack : [Angus and Julia Stone - Mango tree]  n67056646828100181235524


n67056646828100194958851n67056646828100203486326


© Super - Marie

♥ Tiril

Samfunnskritisk

AIG har fått 1170 milliarder kroner av den amerikanske krisepakka i løpet av dfe siste månedene. Dette fordi staten vil ha de gående, slik at ikke finanskrisa setter dypere spor enn det den allerede har. Mister USA AIG så blir utrolig mange arbeidsledige og flere går konkurs. Nå skal sjefene få bonuser. Jeg hadde aldri forventet at Bush skulle gjort noe med saken, men tatataTADA! Here comes Obama. Han gjør det han kan for å stoppe det. Jeg er sikker på at det er sjefer i Norge som kunne funnet på å gjøre det samme, men med litt takt og tone, og litt mindre åpenlyst siden folk flest her i landet skjønner at dette er dumt. Rett og slett pinlig. Eller takt og tone. . . .se på oljefondet. Det har ikke akkurat gått den rette veien, men det er jo dårlige vurderinger og finanskrisa sin skyld. De som har stått for den blemma burde vel ikke akkurat få noen bonuser, de burde vel heller få huset sitt utlodda, hvor de som ikke kan betale lånene sine eller har så mye å leve av på grunn av krisa er de eneste som kan kjøpe lodd. Mhm.

"Bare i løpet av siste kvartal i fjor tapte AIG 62 milliarder dollar, eller nesten 420 milliarder norske kroner." Tenker de at 165 millioner dollar bare er småpenger i forhold til det de tapte i fjor, så det er greit? 165 millioner DOLLAR. Det er over èn milliard det! Det er disse tankene her som først fikk oss i denne finanskrisa overhodet! Forsåvidt er det de samme menneskene også. Sitat Dagbladet : "Det er en liten gruppe personer i AIGs finansproduktavdeling som får bonuser. Det er de samme personene som var med på å snekre de kompliserte avtalene som sterkt bidro til å ryste verdensøkonomien, og sende oss alle inn i den såkalte finanskrisen."

Disse bonusene er jo nok til å brødfø ett middels afrikansk land!

We are family

Verdens beste familie, presentert på en søndag. Bare på en mandag. Ja. Jeg elsker webcam. I do! Dette er Julia :D I går var jeg ute av drift, men jammen fikk jeg gjort noe alikevel. Enjoy.
Image and video hosting by TinyPicHer er resten av familien blanding  -Holm/Skoglund/Auby
Julia og Frida blir 17 år i dag. Gjett om gamla her er stolt!

Nobody move!

God morgen! Nå er jeg våken, glad og er straks igang med en heiadans for sola. Funker regndans så burde soldans gjøre susen også. Formen er litt såder etter å vært aktiv passiv røyker i helga. Herlighet jeg er gald for at jeg ikke røyker mer! Det er jo en kjennsgjerning at folk som røyker OG drikker merker ett konstant røyksug, så man tenner den ene røyken med den andre. Man trenger egentlig bare å ha pause når man spiser! Men for meg, som sitter midt i 2 andre personers røyk blir det litt mye. Jeg synes ikke det er noe kult å sitte i en bil med noen som sitter å røyker engang. Ugh. Bortsett fra det var lørdags vkeld en slager! Marie laget thailandsk mat og suksèterte (gul krem kake som vi andre sier) , og jeg gleder meg til vi skal lage vår egen kafè slik at vi kan dele gleden. Det var superherlig, og jeg kommer definitivt tilbake. Vi hadde besøk av ett stykk Pål fra Drammen, og vi dro ut for å ta bilder på kirkegården. I 6 tiden. Jada.


p1019726

Her liker jeg uten tvil at jeg har hoggtenner. Det ble tøft rett og slett!

p1019794


p1019847

Lille Tiril er i toppen av ett tre


p1019745e

p1019769

Twofaced MarieLaurdag

Nå er jeg hos min private make up artist og kakebaker, hvor jeg skal tilbringe min lørdag. Marie skal lage thailandsk mat, og jeg skal spise den. Jepp! Suksèterte har hun også bakt. Jeg sa at den ikke burde deles jeg, det kan bli litt flaut for hennes del, men ålreit som jeg er kan jeg spise opp hele, så det ikke var bortkasta tid ;) Jeg håper hun gikk på den! (Marie, om du leser dette gjelder bare begynnelsen av setningen.)

Her er mitt tretrinns -look damn good bildeserie!

picture 36  picture 37  picture 39Jeg håper alle dere der ute får en strålende kveld! Nå kom guttene, så da er det vel fest da :D


Sisters

Når jeg blir eldre og rikere enn det jeg er skal jeg putte alle søstrene mine inn i ett hus, sånn at jeg alltid har de i nærheten. Nå har jeg fire søstre, og de bor på 3 forskjellige steder. Problemet er jo at de bor på 3 forskjellige steder! Pappa liker jo å ha kvinner i sitt liv, det er sikkert derfor han bare klarer å produsere jenter, mistenker nå jeg. Han har altså barn med 3 forskjellige kvinner, og siden han har god smak er de heldigvis nydelige alle sammen. Mamma på en annen side har nok rustet seg opp til overgangsalderen, hvor jeg har hørt at man blir veldig veldig sint på menn. Siden hun og pappa bare har meg sammen, sikret hun seg like godt ved å produsere jente-tvillinger i andre omgang. 2 for prisen av 1, kjempe kjekt. Jeg er utrolig familiekjær, og jeg tror det er grunnen til at jeg aldri har flyttet langt.  Å være sammen alle sammen har bare skjedd ett par ganger, men jeg syne sdet er utrolig gøy når vi gjør det. De gjør meg jo så glad at jeg holder på å sprekke! Men det går jo opp i opp med hvor irriterende jeg har synes de har vært noen ganger. Synes det er flott å være så voksen som jeg er nå, slik at jeg vet akkurat hva jeg har og hvor heldig jeg er. Det er jo flott at det er så stor aldersforskjell på oss da, for mens Julia, Frida og meg er på gamlehjem, kan Ida og Anna komme med alt vi trenger. Hver dag. Det skal ikke være bare-bare å være lillesøster. Oh no. Anywayanywho, så er disse de beste søstrene jeg kunne hatt, og jeg elsker dem så mye det er mulig i denne verden. Til å være super liberal er jeg utrolig overbeskyttende ovenfor disse jentene her. Jeg bare håper for mine kommende barn at jeg roer meg litt ned. Det tror jeg kan være lurt. . . .  Det ordner seg jo sikkert helt fint, for da er det jo 4 andre jenter der til å passe på de ;) Heh.


julia

Julia -17 årfrida

Frida -17 år


ida

Ida - 13 åroktober 139

Anna - 3 år

Tidsfordriv

Siden jeg er så sinnsykt ålreit legger jeg nå ut kåseriet mitt. På bokmål! Det er egentlig litt lenger og på nynorsk, men jeg liker ikke å torturere leserene mine. Jeg liker å torturere de som skriver på nynorsk til vanlig da. Gir meg ett litt sånn rettferdig kick, jeg vet ikke hvorfor. Anywaysanywho så var oppgaven å skrive om det moderne menneskets oppfatning av tid. Hyggelig om du gir fra deg ett biip etter å ha lest det, så jeg vet om jeg aldri skal gjøre det igjen eller ikke. Er du heldig så kanskje trekker du litt på smilebåndet også. Slik :

 

 

picture 24

 

 

 


Om tid:

Tid. God tid. Dårlig tid. Tidsklemme. Tid er relativt. Alle bruker det, alle har det, men allikevel blir den oppfattet så forskjellig. Noen kan ha dårlig tid en dag, mens andre kan ha god tid. Kanskje de som hadde dårlig tid egentlig hadde god tid, helt til de utsatte det som skulle bli gjort innen en viss tid. Det er bare slik vi mennesker er, vi utsetter ting. Enten det er familie vi skulle sett, en oppgave vi skulle ha gjort, en film vi ville sett, så nøler vi ikke med å utsette det til en annen dag. Til og med når vi har tid til rådighet, altså tid vi ikke har satt av til andre ting, utsetter vi det vi har lyst til å gjøre, eller føler det er noe vi burde ha gjort. Det er ingen hemmelighet at de fleste som lever i den tiden vi lever i nå lever livet sitt som om de har et nytt et i banken. De lever som om de kan gjøre alt en annen dag, og om de ikke rekker det i år så kan de gjøre det neste år, eller neste år der igjen, og slik kan det fortsette til de er tomme for år. Teknologien har også gjort sin del for å gjøre det lettere for oss å utsette ting. Det er vel egentlig det som er meningen med ny teknologi, det skal gjøre det lettere og vi kan disponere tiden vår annerledes.

 

Det var annerledes før. Ting tok lang tid, folk brukte god tid, og de hadde nok tid. Det var ikke så mange turer som gikk over en langhelg. Jeg tror egentlig ikke langhelg var et begrep engang for 50 år siden. Når kjernefamilien skulle på ferie dro de til venner eller familie som bodde noen timer unna, og ble der hele sommeren. Nå tar vi med hele familien og gjerne noen venner med oss en langhelg til Kanariøyene. I disse moderne tider er det ikke mange som tar seg tid til å feriere med familien en hel sommer. Det kan jo også være fordi svigermor absolutt skal være med, og at en langhelg er mer enn nok. Det er jo så korte avstander til ting nå. Nå kan vi fly rundt hele jorden i løpet av 24 timer, og da er sannsynligheten stor for at vi har satt våre føtter på fremmed jord halvveis på reisen. Ikke vet jeg om det er sundt for oss eller resten av verden, men spare tid, det gjør vi. Hva bruker vi egentlig all denne ekstra tiden på? Jeg tar meg selv i å stadig ha dårlig tid. Jeg skulle ha lest en bok, gjort en skoleoppgave, ryddet huset, tatt oppvaska, osv. Av en eller annen finurlig grunn føler jeg selv at jeg sjelden tid til noe av dette. Det jeg tydeligvis derimot har tid til er å se på internett. Moderne, fine internett som holder oss alle oppdatert. Alle som ikke har internett, eller ikke vet hvordan det virker følger på en måte ikke med i tiden. Internett er kjekt, for jeg har jo litt tid til er å se om noe har skjedd på facebook, skrive litt i bloggen min, skrive litt på andres blogger, se om noe mer har skjedd på facebook, lese nettaviser, se på serier, skule bort på skoleoppgaven, før jeg igjen må oppdatere meg på facebook, 6 timer senere Ja, denne moderne teknologien sparer oss for mye tid.

 

Jeg husker når jeg var mindre, og jeg ville leke med noen i klassen min. Jeg måtte enten ha skrevet ned nummeret jeg skulle ringe for hånd, eller kunne det utenat. Jeg måtte taste det selv, tall for tall, og når noen tok telefonen var det mest sannsynlig moren til den jeg skulle snakke med som tok telefonen. Når man avtalte å treffes måtte man møtes på det tidspunktet man hadde valgt. Slik er det ikke nå, for nå har vi fått fin ny teknologi kaldt mobiltelefoner. Det er en helt egen maskin som tilsynelatende kan lage avtaleangst, helt av seg selv. Jeg har selv tatt meg i det flere ganger, det å avtale å møte noen, men ikke når. Jeg avtaler gjerne hvor, kanskje , men sier at vi kan ringes nærmere. Det henger jo ikke på greip, sånn egentlig? Enten har man tid, eller så har man ikke. Jeg avtaler bare møter når jeg ikke skal noe annet, men har fortsatt vanskelig for å komme med et konkret tidspunkt. Gud forby at det kanskje skal dukke opp noe som er mer spennende. Kanskje blir det sendt en reprise av et program jeg aldri følger med på, men bare se, eller jeg møter noen på veien som jeg har lyst til å prate med. Det hender jo så klart at jeg avtaler et bestemt tidspunkt. Men det er jo fortsatt ikke som om det er noe krise om jeg ikke rekker det akkurat, for jeg kan jo bare sende melding. Det er jo ikke som om jeg kjenner noen som ikke har mobiltelefon. Bortsett fra bestefar da, han må jeg fortsatt ringe på hustelefonen. Når jeg har tid. Det burde jeg kanskje gjøre i morgen.

 

 

 

 Ophelia's mind went wandering

Soundtrack : Natalie Merchant - Ophelia    Playbutton


icegirl 029


May all girls walk on water

♥ Tiril

Engasjement folkens!

Engasjement kan ikke kjøpes, men det kan være smittsomt. Det jeg gjør nå, er å prøve å være en utrolig smittsom folkesykdom, som jeg håper smitter flest mulig. Det skjer forsåvidt gjennom tastetrykk og skjermstirring, så jeg er redd du allerede er i faresonen. Inkubasjonstiden er forresten uendelig. Tenk deg denne situasjonen her, og jeg selv sitter her og forestiller meg at det er ikke vanskelig i det hele tatt. Du har en venn, som skikkelig trenger penger. SKIKKELIG! Han eller hun trenger bare 200 kr, for det er fredag, og det holder akkurat til en pakke røyk og nok pils til å ikke se så utrolig fattigslig ut. Han eller hun får penger til uka, men før eller siden må du bare innse at de pengene du hadde lånt bort, de får du aldri igjen. Men det er vel greit? Det er jo bare 200 kroner, og de gikk jo til en god sak. Lungekreft og alkoholforgiftning. Kan godt hende vennen din hverken trengte øl eller røyk, men har skikkelig lyst på den fine genseren som akkurat er på salg. Du får like lite igjen disse pengene, men personen kommer i alle fall ikke til å fryse seg i hjel, så du kan fortsatt leve i håpet. Med dette håper jeg du vil forstå mitt videre poeng. Det er så mange mennesker i U-land som kunne hatt det bedre, men siden vi i I-landene bruker opp ressursene deres nesten gratis, har de ikke mulighet til å gjøre det de drømmer om. Noen drømmer om å utvide kolonialen sin, for å tilby nærmiljøet flere varer. Da er det ikke snakk om flere typer vaskemiddel, og om du ekstra fattig så kan du kjøpe first price altså. Det er snakk om å kunne ha plass til litt mer mat og hva annet som ellers ikke har plass på bare 3 kvadratmeter. Andre drømmer om å holde åkeren ved like, og trenger gjødsel for å få avlinger til å gro.

 Ett annet scenario du kan se for det er at den t-shorta eller genseren du har på deg nå kostet minst 150 kr. Den personen som plukket bomull en hel dag ( litt lenger enn 8 timer, mer sånn  . . .12) for at du skal få ha på deg denne fikk kanskje 5 kroner og 50 øre for jobben. Nå skal det sies at bare en brøkdel av den avlingen denne personen plukket denne dagen gikk til dine klær. Over halvparten gikk garantert til å lage ekslusive klær for en eller annen designer i Frankrike. Bomull er bomull. Men for denne personen er ikke bare penger penger. Det er alt. Det er en fantastisk nettside som heter Kiva.org. På denne siden kan vanlige mennesker i fattige land som ikke har fått lån i den korrupte bankende har i hjemmlandet, få lån av andre, litt heldigere, vanlige mennesker. Det er et minimum på 25 dollar, noe som faktisk bare er 177.50 kr per dagens valutakurs. Se på det som salg på de 200 kronene. Dette er penger du kanskje ikke ser igjen, men du ser akkurat hva det går til. Det kommer oppdateringer på siden om hvordan personene har det. Dette er folk som trenger det  SKIKKELIG.
isabelHer er det bilde av  Isabel Bejasa som er enke og har fire barn. Hun driver sin egen fiskebutikk, men trengte penger for å kjøpe fisk. Lite butikk uten varer, det kan alle være enige i. Siden folk her og der har lånt henne penger, kan hun nå forsørge familien sin. Litt bedre enn å støtte alkoholforgiftning, eller?Trykk om du ble nysgjerrig   kiva

hits